Bemutatkozás

nature lovers

Kedves érdeklődő, leendő partnerünk

Évek óta foglalkozunk társasházak építésének szervezésével. Igyekeztünk évről évre fejlődni, lépést tartani a különböző építési technológiák korszerűsödésével.

Az új építésű lakásokra vonatkozó Energetikai Tanúsítványok beszerzése során az általunk szervezett épületek minden esetben megkapták az „A” minősítést.

Az energetikai besorolás A+ -tól I –ig rangsorolja az épületeket. Az A+ minősítés teljesítése szigorú feltételekhez kötött. A követelmények között szerepel a homlokzatok tökéletes szigetelése, három rétegű tökéletes nyílászárók beépítése és valamilyen megújuló energia alkalmazása.
Építkezéseinknél célul tűztük ki az A++ energetikai minősítés megszerzését. 2013-ban széles körben vizsgáltuk a lehetőségeket és a részletes elemzések alapján választottuk ki a levegős hőszivattyús rendszert. Egy azonos alapterületű lakás fűtés, hűtés és melegvíz ellátását összehasonlítottuk a levegős hőszivattyús és a hagyományos gáz üzemű cirko kazános rendszerrel. 

 

A megtakarítás 40% -ot jelentett a levegős hőszivattyús rendszer javára. A rendszer működtetését esetünkben úgynevezett geo-tarifás áramról biztosítjuk. A geo-tarifás áram 40%-al olcsóbb a normál áram áránál. Egyetlen kikötés, hogy ez az áramellátás naponta négy órát szünetel. Tekintettel arra, hogy a rendszer többórás „tehetetlenséggel” működik nincs érzékelhető hátrány, azaz a működési szünet során a rendszer nem hűl le a kieső idő alatt.
Az épület nem szorul gázellátásra, nincs szénmonoxid veszély, nincs kémény. Ismeretlen fogalom a gáz hálózat és a kémény rendszer felülvizsgálata, karbantartása. Az épület, azaz a lakások gázellátása teljesen független a hazai és nemzetközi gázszolgáltatóktól, importőröktől.

 

A fejlesztés második ütemében jöhet létre a napenergia felhasználása. Az épület tetejére a már kiépített vezetékrendszerre rácsatlakoztathatók a napcellák. Az épület működtetéséhez szükséges elektromos energiát a napenergia biztosítja. Ekkor a geo-tarifás mérőóra kicserélhető az úgynevezett ad-vesz mérőre. A napcellák által termelt és az épületen fel nem használt, azaz felesleges energia az áramszolgáltatónak eladható.

Így a kiépített rendszer már teljes egészében végleg „önellátóvá”, azaz anyagi értelemben függetlenné válik az energia szolgáltatóktól.

Gondoljuk leírtak elég sok meggyőző érvet sorakoztattak fel, hogy felkeltsék érdeklődését. Amennyiben kérdés merült fel Önben, további tájékoztatással munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

 

Köszönjük megtisztelő figyelmét!