Aktív ház

what we do

Energia és ház

Évtizedek óta –az energia árak intenzív emelkedése miatt- egyre inkább előtérbe kerültek az energia takarékosság szempontjai.

Első lépcsőben a homlokzati szigetelések kerültek előtérbe, el is kezdődött és országosan széles körben terjed a lakótelepi panel házak ezirányú rekonstrukciója.

Felismerve az energiatakarékosság fontosságát jó ideje már az általunk szervezett építkezéseknél a 10 cm vastag szigeteléssel szemben már 15 cm vastagságú homlokzati szigetelő rendszert alkalmazunk. A homlokzati műanyag nyílászáróknál ajánlott kétrétegű üvegezés helyett már három rétegű üvegezéssel ellátott nyílászárókat építünk be 4-5 éve házainkba.

Ennek eredményeként az általunk szervezett társasházak kivétel nélkül meg is kapták az energetikai minőségi tanúsítványok „A++” minősítését.

what we do

A továbblépés

azaz az „A++” energetikai minősítés elérését az előírás valamilyen megújuló energiaforrás alkalmazásához köti.

A lehetőségek vizsgálata, -számtalan technikai, technológiai megoldás elemzése, rengeteg gazdaságossági számítás- eredményeképp döntöttünk úgy, hogy a jelenleg egyik legkorszerűbb fűtés-hűtési rendszert a levegős hőszivattyús rendszert alkalmazzuk.

A gazdaságossági számítások szerint egy azonos alapterületű lakás hagyományos gáz üzemű kombi kazános fűtéséhez képest 40%-os megtakarítást jelent a levegős hőszivattyús rendszerű fűtés.

Az épületben nincs gázellátás, nincs szükség kéményre, kémény ellenőrzésre, javításra és természetesen automatikusan kiküszöbölődik a szénmonoxid veszély is.

A rendszert támogatja az úgynevezett geotarifás áramellátás, ami a normál elektromos áram díjához képest 40%-al kedvezőbb díj fizetését jelenti.

Feltételezzük, hogy a napenergiás technológia fejlődése töretlen ütemben folytatódik –ismerve az ezirányú kutatásokat, eddigi eredményeket, fejlesztéseket- a tetőre kiépítjük a szükséges vezetékeket, hogy pár év elteltével az akkor legkorszerűbb napenergiás elemek gond nélkül beszerelhetők legyenek.

Ekkor a geotarifás villanyóra kicserélhető a szolgáltatóval történő megállapodás szerint egy úgynevezett ad-vesz mérőórára, s így az épületek áramfogyasztása is minimalizálható.

A napelemek által termelt és az épületen fel nem használt elektromos energiát a szolgáltató a fogyasztásból átveszi.

A végső célunk a rezsi költségek teljes optimalizálása! Ezzel a jelenleg legkorszerűbbnek ismert és a teljes egészében kiépült rendszerrel az épület fűtésénél, hűtésénél, valamint melegvíz ellátásánál a 100 %-os rezsi költség megtakarítását szeretnénk elérni!

LAKÁS PLUSZ  – REZSI MÍNUSZ !